lördag 8 augusti 2009

>>Sonic Youth, TV i hängmattan och bergsklättring



Efter att ha sett avsnittet om Sonic Youth i Kobra (Svts bästa program ever?) på nätet har jag hamnat i nån form av indie- eller iaf gitarrbaserad period igen. Jag blir både ibland orolig för min musikflora som drar sig åt alla håll. Ibland när jag har massor av DJ gig inbokade och borde lyssna in mig för feta set så lyssnar jag på Dylan eller Roky Erickson och ibland är det månader av lo fi minimal, och just nu någonstans i 80/90-tals indie som Sonic Youth igen. Om jag bara slappnar av och låter tiden ha sin gång så är det bara att flyta med.

Samma sak med TV. Det är helt klart lättare att bo utomlands när man kan se de flesta svts program på nätet. Det ändå relativt lilla TV-tittandet blir ändå mättat. Måste bara skaffa en svensk proxy så jag kan se Svts inköpta dokumentärer även utomlands. Just nu har i min nya hängmatta med macen på magen iaf sett allt från Boston Tea Party till Kobra och Jakten på en Mördare...

Idag lördag ska måla en gavel vit på vår terass som är spygrön sedan förra hyresgästen, sedan ska jag och Per ta hans MC upp på Montjuic och klättra i berg. Precis nedanför Estadio Olimpico har de nämligen klätterväggar man kan använda. Jobbigt men nyttigt. Senare ska jag äntligen köpa en bänk för mina vinylspelare, inte en dag för tidigt. Det är ca 40 grader varmt om någon undrar.

Nu lyssnar vi på den låten Disappearer från plattan Goo (1990) som iaf vad jag kan komma på nu har den snyggast bryggan i världen. Nån som vill kontra med något bättre? Shoot!