söndag 2 augusti 2009

>>Viktigt med ljud

I fredags var jag och tjejen bjudna till en födelsedagsfest med rymd-tema i Poble Nou, en stadsdel med förhållandevis lite bostäder jämfört med andra stadsdelar i Barcelona. Man kan säga att det är ett område som rustas upp och är up n coming för bostäder. Hur som helst så hade de tre killar anordnat detta lånat en takterass av en tjejkompis vars föräldrar ägde hela kåken med bara en bostad högst upp där tjejen bodde. Allt var perfekt. Ca 250 kvm yta, toalett i hennes lght en trappa ner. Ljus, dj-anläggning, spritbord roliga människor MEN vad gäller ljudet så hade de kopplat en gammal stereo och två skitsmå hemmahögtalare av nåt taiwanmärke så det lät så dåligt även när de körde pophits utan fet bas.
Som DJ eller nörd blir man ju sååå besviken. Hallå, de är musiker, har bra kolla i övrigt på ljud och PA och jag har sett deras band live många gånger med bra ljud men snålar med denna gång. Jag menar inte att de ska skaka sönder hela kvarteret men de kan ju faktiskt hyra en aktiv monitor för ca 30 euro. Bättre att spela lägre med bra högtalare än att spränga två små papplådor, eller hur? Folk gick ju vid tre när de kunde lirat i soluppgången... ja du fattar.

Så där nu har jag skrivit av mig lite och jag mår efter omständigheterna bra. Synd bara när de ordnar allt så fint och missar det vitala...

Ha en bra söndag. Nu ska jag och tjejen till stranden i Sant Pol de Mar, inte helt fel!