tisdag 1 september 2009

>>Att sova ett maraton

Idag tisdag var just den där dagen då jag kände lust och hade energi till att göra mitt liv lite bättre. Låt mig berätta från början då allt egentligen tog sin början redan igår. Direkt efter jobbet kröp jag ner i sängen för en nap ihop med min tjej som redan funnit sig till rätta då hon har the flue sedan ett par dagar. Jag tänkte att jag sover en skvätt och går upp lagom till ligapremiären med Zlatans Barcelona som jag hade planerat att hitta och se streamad på nätet. Jag vaknade fyra timmar senare kl. 23:12 och det kändes som om jag kunde sova en vecka till, du vet när hela kroppen bara segar sig i sömn, det surrar i fingrar och tår och mina smala leder och muskler strejkar helt mot att ens gå upp och kissa. Så om kroppen inte ens går på dass tar den sig än mindre upp för att se Zlatan scora sitt första mål för världens bästa fotbollslag som finns i staden man bor i. Detta visste jag förstås inte då för jag vaknade nästa gång kl. 06:42 och har då tillbringat ca tolv timmar i sängen...sovandes. Det ÄR faktiskt mycket! Om jag jämför min syster som snittar 3-4 timmar per natt som nybliven mor så är tolv timmar rena semestern. I alla fall så gick jag upp piggare än en kalv på säsongens första grönbete, meckade kaffe, putsade CV och mailade Göteborg om DJ-gig som kan finnas available när jag jag snart åker hem. Men framför allt åker jag denna gång vägen om Svea för att få en glimpse av redan nämnda systerson för första gången. Han heter Olle och jag älskar honom redan fast jag bara sett hans nuna på Skype än så länge. Men ett par inbokade gigs när man ändå svänger hemåt är ju inte helt fel.

Men vänta nu, jag tappar tråden. Jo, efter tolv timmars sömn är man faktikst sjukt pigg. Du vill liksom måla om köket, jogga fem km och skriva en bok på en och samma gång. Med dessa vibbar dansade jag de fem minuterna jag har till mitt arbete som är ett typsikt "betala-hyran-kneg" och redan under dessa minuter funderade jag på mina affärsidéer, framtidsvisioner och have-to-do-stuff mer än på mycket länge. Jag kommer inte nämna dessa här och nu men det har både med framtid och musik att göra. Två ting som typ aldrig fungerar tillsammans men det tar vi en annan gång...

Nu sitter jag här, sju timmar senare och skriver detta inlägg. Vad har hänt? Egentligen inget alls av det jag hade tänkt med det har nog ändå varit en helt ok dag för Urban på Calle Trafalgar 27 i Barcelona.

13:00 - Jag tillbringar inte min lunch för att äta som de flesta gör utan denna gång går jag hem och tittar till min sjuka flickvän. Kärlek och omtanke?
17:00 - Jag går till Bon Preu (läs ICA) på vägen hem för att köpa tamponger till redan ovan nämnda. Jag kommer istället ut med två kassar mat och en 8 liters vattendunk och kommer egentligen på redan utanför att jag glömt köpa vad jag egentligen gick in för in the first place men orkade helt enkelt inte gå tillbaka. Jag menar, be om att få ställa kassarna och vattnet i kassan, gå in i butiken, stå och leta bland 34 olika tampongmärken i lika många storlekar, stå i kö bland tjocka slutar-aldrig-prata-skit-tanter som har prime-time-storhandlar-vibbar med kuponger... Nä, fuck it! Jag har handlat, hon kan gå ner senare eller så får jag väl ta mig ut igen.

17:45 - Jag ska just till att sätta igång med lite kreativit e-postande men får då veta att tjejens mor är på ingång med lite bra mediciner till sjuk dotter. Nu ska här väldigt noga nämnas att svärmor inte varit i vår nya lägenhet ännu och om man är lite smart i detta läge så städar man. Nu var det helt ok i lägenheten men bara för oss, inte för en posch svärmor med cleaning-lady och två bilar. Så istället för att göra det jag skulle står jag och skurar, diskar och tar hissen fem våningar ner för att slänga EN sopkasse. Det gör typ ingen här, man tar dessa när man går ut på ett annat ärende. Men nu kommer svärmor på premiärbesök, då är det andra regler som gäller.

18:00 - Börjar skala potatis för att göra min planerade potatis- och purjolöksoppa som både är billig och god så här fyra dagar före lön. (får lön 6e var månad och JA, det är störigt) Man kan ju göra denna soppan på ett kort sätt eller på ett långt sätt och gissa vad jag väljer? Soppan tog två timmar och en annars lite skeptisk svärmor och flickvän mot andras matlagning kom precis tillbaka från Pharmacia (läs Apoteket) för att möta en sjukt väldoftande soppa som spridit sig i lägenheten. Då vill jag tillägga att min tjej inte var helt övertygad då jag fräste purjo och skivad potatis två timmar tidigare. Men jag kände att den skulle bli fett god och välsmakande och mycket riktigt, svärmor herself tog två gånger fast hon just ätit och tjejens tidigare lite skeptiskt rynkade näsa skiftade till glupskt gillande. Haha, I knew it!

Nu har jag skrivit färdigt och efter att med dig lyssnat på nedan feta DJ-set ska jag läsa bok och sova. Välkommen igen vilken dag när som helst för helt ointressanta betraktelser jag må bevandra och erfara.