söndag 20 september 2009

>> VinylflytIgår var jag trött och lite bakis efter en lyckad fullträff på Zentraus kvällen innan. Gäst i båset var Dan från London som är i Barcelona och hälsar på en kompis till mig. Låt mig förklara detta först så tar jag upp tråden igen senare.
Vi sågs förra lördagen då jag och John skulle ut och se Barcelona spela i någon bar men då matchen sändes på Gol TV var det helt omöjligt så vi gick på mexikansk restaurang och käkade nachos och drack margaritas istället, faktiskt mycket trevligare. Det visade sig att Dan som då bor hos John är DJ så efter den andra margaritan föreslog jag att vi alla skulle hem till mig och mixa lite musik. Han visade sig vara grym även om han mixade mina vinyl och mina traktor-spår. Ganska snart föreslog jag att han skulle joina mig i båset på denna helgs gig på Zentraus och det ville han ju...

Ok, alltså lämnade jag mina grejer i baren då blev utgång efteråt och det var alltså dessa jag skulle hämta "tidigt" igår , inte så smart egentligen att lämna dyra prylar i DJ-båset, men vem är smart...
Trots tröttheten går jag in i en skivbutik på vägen dit på Riera Baixa mitt i Raval. Hittar en James Brown, en Teddy Pendergrass, en Sound Of Phil-samling och vid utgången, en helt nyinkommen The Kings Of Hip Hop Part B, snickrad av DJ Premier (Gang Starr) och Mr Thing (Scratch Perverts). Nyskick, 15 euro. Vem dumpar en sån platta? Måste bara ha denna tänker jag. Min kompis Disco Dave har The Kings Of Disco som jag lyssnat en del på och jag bet att det finns The Kings Of House av MAW, The Kings Of Diggin, The Kings Of Funk, säkert fler. Flyt, flyt flyt och bättre blir det. Väl framme i kassan visar det sig att hela butiken har 20% rabatt på allt så jag betalar ynka 27 euro för hela rasket, 4 plattor.

Hela gårdagen var förgylld med fet musik och har du inte kollat upp denna dubbel-LP, gör det! Vinylen är släppt på två volymer, Part A och Part B, här är spåren från Part B. (Finns på 2x CD också och då får man alla spår.

The Kings Of Hip Hop Part B
A1 Curtis Mayfield We The People Who Are Darker Than Blue
A2 Chairmen Of The Board Men Are Getting Scarce
A3 Percy Sledge Bring It On Home To Me
B1 Main Source Fakin' The Funk
B2 Das EFX Mic Checka (Remix)
B3 Kenny "Dope" Gonzalez Get On Down
B4 Ultramagnetic MC's A Chorus Line 2000 (Remix)
C1 Wilson Pickett In The Midnight Hour
C2 Percy Sledge Walkin' In The Sun
C3 Heatwave Ain't No Half Steppin'
C4 Brothers Johnson Q (Album Version)
D1 De La Soul The Bizness

Rap [Featuring] - Common
D2 De La Soul SH.FE.MC's

Rap [Featuring] - A Tribe Called Quest
D3 Main Source Peace Is Not The Words To Play
D4 Big Daddy Kane Set It Off

Här ett smakprov! Brother Johnson - Q (1977)